Hogyan spórolhatsz százezreket?


Hogyan spórolhatsz százezreket gyermeked első három évében?

Hogyan spórolhatsz százezreket?

Amikor új taggal bővül egy család, az öröm mellett ott motoszkál a kérdés, hogy vajon mennyibe fog ez kerülni?

Amikor pozitív lett a teszt, az első örömteli pillanatok (órák, napok) után, szám vetést készítettem fejbe, mit is kell vennem és az kb. mennyre fogja a családi kasszát érinteni.

Mivel ez a baba negyedik gyerkőcként fog érkezni a családba a nagyokról maradt ez-az pl.kiságy, baba kocsi, ruhácskák. Hurrá, csaptam a levegőbe, akkor nem is lesz ez olyan komoly kiadás.

De első örömöm nem tartott túl sokáig, még úgy sem, hogy megtudtuk ez a gyermekünk is kislány lesz az előzőhöz hasonlóan, szintén nyári baba, így a teljes dobozokba figyelő ruhatár használható lesz.

A korábbi tapasztalataim alapján tudtam, hogy egy újszülött napja alvásból, evésből, sírásból (reméltem ez lesz a legkevesebb) és koszos pelus gyártásból áll.

Amikor elkezdtem bevásárolni a szükséges dolgokat a kis manónknak, szinte sokkot kaptam az áraktól.(előző lánykánk hét évvel korábban született, miután szobatiszta lett nem forgolódtam a üzletek baba részlegén)

A fentebb említett tapasztalataim alapján tudtam, hogy az ilyen kisembereknek van egy furcsa szokásuk.Ha etetés előtt tisztába teszed, hogy teli pocakkal ne kelljen forgatni a pelenkázón, tuti hogy az étkezés fél-idejébe rakja tele úgy a tiszta pelust, hogy örülhetsz ha csak pelenkát kell cserélni és nem fürdéssel egybekötött öltöztetést, akár többször egy nap.Így a napi pelenka fogyasztás akár a duplája is lehet az étkezések számának.Osztottam szoroztam és rá kellett jönnöm, hogy a pelenka a leg zsebbevágóbb kiadás gyermekünk első három évében.

50-150 forint/darab áron juthatunk hozzá a különféle hiperek, drogériák polcainál, gyártók és minőség függvényében.

Ha egy közép kategóriás árral számolunk (75/db) akkor is megdöbbentő számot kapunk.

A különféle baba ápolási könyvek szerint egy újszülött képes napi 8-10 alkalommal is képes enni (főleg ha igény szerint szoptatjuk) ez minimum napi 8-10 pelenkát jelent.Ha napi 9 pelussal kalkulálunk egy hónapra az 270 (!!!!) darab.Ami egy olcsóbb kategóriával számolva (60ft) 16200.-

Később ahogy növekszik a csemeténk persze nem kell napi 8-10 pelenka, de azért a napi öt szükséges lehet.A fenti számokkal az 9000.- amit havonta csak pelenkára hagyunk az üzletben  és akkor még nem számoltunk törlőkendőt, popsi kenőcsöt.

Amikor kezdünk örülni, hogy a napi pelus igényt leszorítottuk ötre, na akkor kezdődik a fogzás, ami a legtöbb gyerkőcnél sajnos hasmenéssel társul, így ismét több pelussal kell számolni.Ha átlag napi öt pelussal számolunk 60 forintos darab árral és három éves koráig kell pelusozni gyermekünket akkor ez egy jelentős összeg (324000.-!!!!!)

Az eldobható pelenka olyan, mint ha a szemetesbe dobnánk a pénzünket!

Biztos van olcsóbb megoldás,és itt nem olcsóbb eldobható pelenkára gondolok (ismerjük a mondást az olcsó hús levéről) Mindenki a legjobbat szeretné gyermekének, de azért ismerjük el, nem mindenki engedheti meg magának a drága prémium minőségű/árú eldobható pelenkákat.Nem beszélve a kísérletezgetésről, hogy melyik márka felel meg a leginkább a gyermekünknek.

Miután a számok sokkoltak elkezdtem keresni egy olcsóbb, de minden szempontból leg megfelelőbb megoldást.

A következő írásomból megtudhatjátok,hogy valóba olcsóbb e a mosható pelenka.

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük