Vajon tényleg olcsóbb a mosható pelenka?


Az előző alkalommal arról írtam, hogy az eldobható pelenka használata milyen hatással van a családi költségvetésre.

Mennyit költünk eldobható pelenkára?

Miután kiszámoltam a költségeket, kutatni kezdtem más olcsóbb megoldás után, és itt nem a nagyon olcsó eldobhatós pelenkákra gondolok.

Már harmadik gyermekünk születésekor foglalkoztatott a mosható pelenka használata,de kevés számomra is elérhető információ állt rendelkezésre, így maradtam az eldobható változatnál.

De ma már, az internet segítségével, sikerült elég infót gyűjtenem, hogy dönteni tudjak. Egyre több gyártó és hazai készítő terméke érhető el már nálunk is.Az árak palettája is igen széles-az eldobhatóhoz hasonlóan.

Külsőt már 3000 forint körüli összegért is vehetünk. (Jó lehet olcsóbban is rendelni a nagy kínai internetes piactéren,de maradjunk az itthon kapható, webáruházakból beszerezhető daraboknál, mert azoknál élhetünk a garancia lehetőségével.)

Tehát kezdésnek 6 darab külsőt és 20/25 darab jó minőségű tetrát ( pl.ikea Himmelsk) számolva, 24 db tetra=17880 forint,6 db külső=18000 forint, összesen 35880 forintból megvan a kezdő készletük, amit akár szobatisztulásig használhatunk.

Természetesen használhatunk más összeállítást is pl.külső+belső, aio, hibryd vagy csónakos pelust.A lehetőségek száma szinte végtelen, a kíváncsiságunk és a pénztárcánk szabta határokon belül.

Ha például egy drágább (6000/db) aio-val kívánunk pelenkázni 24 darabbal számolva, akkor is csak 144000 forintot költöttünk pelenkára, amit akár több gyermeknél is használhatunk.

A számok magukért beszéltek, így mosható pelenkára váltottunk.Ami amellett, hogy olcsóbb, még a környezetünkre sincs olyan rossz hatással mint az eldobható.

Mennyit spórolunk, ha mosható pelenkát használunk!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük